Hva kan jeg forvente av behandlingen hos Mestringshusene?

Vurderer du eller noen nær deg å ta imot behandling for en ruslidelse? Da er du kanskje usikker på hva som venter deg. På vårt behandlingssted på Tysnes bor du i naturskjønne omgivelser og mottar behandling fra kompetente og forståelsesfulle terapeuter og fagpersoner.

Våre pasienter er først og fremst medmennesker

Hos Mestringshusene har vi et holistisk menneskesyn og er opptatt av at alle pasienter føler seg sett og respektert underveis i rusbehandlingen. Vi ser mennesket for dét det er, ikke for handlinger det har utført eller valg det har tatt tidligere.

Når avhengigheten slår inn, påvirker det alle livets områder. For oss er det derfor viktig at ikke sykdommen får definere personen, og at pasienten ser seg selv som mer enn sin egen avhengighet. En rusavhengighet er en diagnose som kan jobbes med og behandles. Vi tror at alle kan lykkes med å leve rusfrie liv, gitt at de får rett behandling og oppfølging, samt møtes med respekt og tillit.

Behandlingen hos Mestringshusene

Rusbehandlingen vi tilbyr hos Mestringshusene er bygget opp av flere behandlingsfaser. Sammen utgjør disse et helhetlig behandlingsløp som tar vare på hele mennesket. De fleste pasienter vil starte behandlingen med avrusning, før de går over til ordinær døgnbehandling med primærfase og fordypet fase. Behandlingen legges opp etter hver enkelt pasients behov, og omfatter samtaleterapi og gruppeterapi, samt individuelle oppgaver og forelesninger.

Les mer om hva behandlingen hos Mestringshusene innebærer her.

Under fasen vi kaller primærfasen, arrangerer vi også en familieuke hvor pasientenes nærmeste pårørende deltar i et ukelangt behandlingsopplegg hos oss. Her vil de få økt kunnskap om avhengighetslidelser, men mest av alt oppfølging og støtte knyttet til utfordringene de selv går gjennom som pårørende. De pårørende kan søke støtte i andre som går gjennom det samme som dem, og lærer om viktigheten av å ivareta egne behov selv om noen nær dem går gjennom behandling for rusavhengighet.

Etter at pasientene har fullført behandlingen vil de få tilbud om ettervern, for å hjelpe dem med å holde seg rusfrie i tiden etter behandling. Les mer om hva dette innebærer her.

Fasilitetene på Tysnes

Vi er opptatt av at behandlingsstedet vårt skal være et hjem for pasientene under behandlingen og ikke fremstå som en tradisjonell institusjon. Hos oss får alle pasienter enerom med privat bad. Vi har innbydende fellesarealer der pasientene kan omgås. Måltidene serveres i vår hyggelige spisesal, der pasienter og ansatte spiser sammen. Mange gode samtaler finner sted under måltidene.

Behandlingsstedet ligger også i flotte omgivelser på Vestlandet. Vi oppfordrer alle pasientene våre til å ta naturen i bruk, både for å holde seg i aktivitet og å klarne hodet og tankene.

For oss i Mestringshusene kommer din bedring og din helse alltid først. Dette skal gjenspeiles i fasilitetene på behandlingsstedene våre. Hos oss skal du kunne leve som menneske, ikke bare som innlagt pasient. Du kan lese mer om fasilitetene våre på Tysnes her.

Kontakt oss for mer informasjon

Vil du vite mer om hva du eller noen nær deg kan forvente av en behandling hos oss? Ta kontakt med oss så svarer vi på alt du lurer på. Ring oss på nummer 41 32 29 99, eller send inn en henvendelse i vårt kontaktskjema her.