Dekkes opphold hos Mestringshusene av det offentlige?

Ja, oppholdet dekkes av det offentlige. Mestringshusene er en behandlingsklinikk for avhengighet og er godkjent for Fritt Behandlingsvalg. Aller først oppsøker du din fastlege, som henviser deg videre til en vurderingsenhet. Dersom de mener du har pasientrettigheter får du behandling dekket på valgfritt sted som er godkjent av HELFO. Les mer om fritt behandlingsvalg og hvordan du får hjelp her.

Trenger du mer informasjon er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Må man ha henvisning fra fastlege for innleggelse?

Dersom oppholdet skal dekkes av det offentlige må du først rettighetsvurderes av lokal helseenhet. Hele prosessen starter hos fastlegen som henviser deg videre.

Hvordan går man frem for innleggelse?

Ta kontakt med din fastlege og be om henvising til lokal helseenhet.  Du finner informasjon om ventetider på døgnbehandling her.

Tar dere imot par til behandling?

Vi behandler ikke par, men enkeltmennesker Dersom det er to personer med rusmiddelproblemer som er i et forhold, ta kontakt så vurderer vi hvert enkelt tilfelle.

Tar dere i mot pasienter med flere diagnoser eller psykiske lidelser?

Ja, vi er godkjent for tverrfaglig spesialisert behandling av rusavhengighet (TSB) og samtidige psykiske lidelser (ROP).

Er Mestringshusene et religiøst senter?

Nei. Mestringshusene er religions- og livssynsnøytralt.

Hva bør jeg ha med meg?

Behagelige fritidsklær og innesko/tøfler/slippers. Klær og sko etter årstid. Toalettsaker.
Du trenger ikke ha med egne håndklær og sengeklær, det får du utdelt her hos oss.

Hvor lenge varer et opphold?

Det varierer for hver enkelt person avhengig av hvilke utfordringer du har, både hva angår rus og i livet generelt.

Har dere langtidsbehandling?

Ja, vår behandling er primært for lang tid.

Hvor lang ventetid er det på rusbehandling hos Mestringshusene?

Ventetiden kan variere, og også forandre seg raskt. Selv om det står lang ventetid, så hender det at noen ikke møter til avtalt innleggelse, noen pasienter må henvises videre og andre kan bryte behandlingen før planen. Det påvirker naturligvis ventetiden. Det viktigste er at vi får din henvisning, og så følger vi deg tett opp derfra. Du kan søke opp våre ventetider her  eller kontakte oss på 41 32 29 99.

Har dere familiebehandling?

I løpet av behandlingsforløpet vil de nærmeste pårørende bli invitert til familieuke. Dersom det er ledig plass, kan man også bestille familieuke uten å ha en pasient i behandling. Dette avtales direkte med klinikken.

Kan man sone under §12 hos dere?

Ja. Ta kontakt for informasjon om prosedyren eller les mer her.