Velg Tysnes gjennom fritt behandlingsvalg

Alle pasienter med pasientrettighet til behandling av rusmiddelproblemer, kan velge å behandles hos Mestringshusene Tysnes. Vi tilbyr tverrfaglig og helhetlig behandling av ruslidelser i naturskjønne omgivelser på Tysnes i Uggdal.

Godkjent av HELFO for tverrfaglig spesialisert rusbehandling

Fritt behandlingsvalg er en videreføring av det som tidligere het fritt sykehusvalg, og er en del av den forbedrede pasientretten vi har i Norge. Ordningen gir deg med pasientrettighet rett til å selv bestemme hvor du skal behandles for din ruslidelse. Du kan velge blant alle offentlige klinikker, og en rekke private institusjoner med egen avtale eller godkjenning fra HELFO.

Mestringshusene er godkjent av HELFO for tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), og behandling av samtidig ruslidelse og psykisk lidelse (ROP). Som godkjent behandlingssted gjennom fritt behandlingsvalg forplikter vi oss til å ta imot alle som har pasientrettighet og vil behandles hos oss, uavhengig av bakgrunn og forhistorie.

Les mer om fritt behandlingsvalg her.

Behandling av ruslidelser på Tysnes

Behandlingsstedet vårt er lokalisert på Tysnesøya i Tysnes kommune. Her har vi naturen som nærmeste nabo, og tilbyr rusbehandling i rolige og harmoniske omgivelser. Selve behandlingsstedet er nylig renovert og innredet for å skape en fin atmosfære rundt behandlingen.

Som pasient hos oss vil du få ditt eget rom med privat bad. Vi har innbydende fellesarealer hvor du kan omgås med andre pasienter, delta på aktiviteter eller roe ned på egen hånd. Det serveres fire måltider hver dag. Måltidene spiser vi sammen i spisesalen, og det er mulighet for gode samtaler mellom pasienter og ansatte. Behandlingsstedet er naturligvis universelt utformet. Her tar vi imot alle og vi tilrettelegger gjerne ved spesielle behov.

Her kan du lese mer om hvordan behandlingen på Tysnes foregår.

Slik går du frem for å få plass hos oss

Har du bestemt deg for at du ønsker å få behandling hos Mestringshusene Tysnes, anbefaler vi at du gir beskjed om dette så tidlig som mulig i henvisningsprosessen. For mange vil veien mot å ta tak i rusproblemene starte med et besøk hos fastlegen. Fastlegen din er forpliktet til å opplyse deg om retten du har til fritt behandlingsvalg, og vi anbefaler at du allerede da informerer om hvor du ønsker å behandles. Sammen kan dere undersøke ventetider. Fastlegen har også et prioritert telefonnummer til pasientrådgiverne i «Velg behandlingssted», som kan komme med god veiledning rundt valg av behandlingssted.

For å få behandlingsplass hos oss må henvisningen fra fastlegen (eller annen henvisende instans) innom en regional vurderingsenhet før den kan vurderes av oss. Dette vet legen.

Husk også at vi har samme behandlingstilbud både ved behandlingsstedet vårt på Tysnes og på Bolkesjø. Det kan derfor lønne seg å følge med på ventetiden begge steder, så kommer du raskest mulig i gang med behandling.

Les om hva som er viktig når du skal velge behandlingssted her.

Kontakt oss for informasjon om vårt behandlingstilbud

Hos Mestringshusene tilbyr vi behandling, veiledning og oppfølging av både pasienter og pårørende. Vi har en grunnleggende tro på mennesket og at de aller fleste pasienter kan klare å få kontroll på sin ruslidelse og leve gode og rusfrie liv. Har du spørsmål om behandlingen hos oss eller ønsker at du selv eller noen nær deg skal få behandling hos oss? Ring oss gjerne på telefon 41 32 29 99 for en hyggelig samtale. Du kan også skrive til oss her. 

Vil du vite mer om ventetiden ved våre behandlingssteder kan du holde deg oppdatert på nettsidene til Helsenorge.